Spierblessure zet streep door WK voor Duitser Bender

Lars Bender gaat niet naar het WK. De Duitse middenvelder van Bayer Leverkusen, niet te verwarren met broer Sven van Dortmund, heeft op de training een spierblessure opgelopen en die hindert hem dermate dat de droom van Brazilië voor hem vervliegt. 

Bender was één van de 27 spelers die zich aan het voorbereiden was op het WK. Bondscoach Joachim Löw heeft daar nu nog 26 van over. Het is onduidelijk of de trainer gebruik maakt van spelers op de stand-by-lijst.

Voor Bender is het in ieder geval een drama. Löw: ‘Als zo vlak voor een toernooi een speler geblesseerd raakt, dan is dat teleurstellend voor iedereen. Voor Lars is het heel erg, persoonlijk vind ik het ook heel erg, want ik weet dat hij heel graag naar Brazilië wilde. Hij is een voorbeeld voor de groep.’

Schweinsteiger
Er was ook goed nieuws voor Duitsland. Bastian Schweinsteiger is fit voor het WK, al zal de middenvelder van Bayern München wel een apart programma afwerken richting Brazilië. Schweinsteiger miste afgelopen weekend nog de bekerfinale van Bayern tegen Borussia Dortmund, die overigens wel met 0-2 werd gewonnen. Eerder werd al bekend dat Philip Lahm en Manuel Neuer ook fit zijn voor het WK. Zij zullen vrijdag waarschijnlijk meetrainen met de groep, zo meldt The Daily Express. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!