Van Persie werd all-time topscorer met gebroken teen

Robin van Persie heeft een wel heel opmerkelijk boekje open gedaan over zijn all-time topscorerstitel bij Oranje. De spits ging Patrick Kluivert tegen Hongarije (8-1 winst) voorbij en deed dat met een gebroken teen. 

‘Ik speelde toen met een gebroken teen. Dat was geen pretje, ik had veel pijn. We dachten dat die teen gekneusd was en ik wilde me niet aanstellen. Later bleek het een breuk te zijn. Nu kan ik dat wel vertellen. Op het moment dat je zo’n blessure hebt kun je het beter verzwijgen. Anders weet je tegenstander het ook en dat is niet handig’, biechtte Van Persie vrijdag op.

De 83-voudig international ging naast zijn teen ook nog in op andere zaken. Zo hoopt hij nog lang voor Oranje uit te komen. ‘Er zijn niet veel spelers die op hun 36ste nog voor hun nationale ploeg spelen. Ik ben benieuwd hoe lang ik mijn interlandcarrière kan uitrekken. Ik wil tot mijn 38ste of veertigste in Oranje spelen. Het langst van allemaal. Dat is één van mijn doelen in mijn carrière.’

Tegenover Voetbal International stelde hij ook het volk gerust over een mogelijke knieblessure. ‘Ik had een tikje op mijn kuit gehad en toen heb ik even staan wrijven. Dat was alles. Ik voel me hartstikke goed.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!