Vlaar veeleisend: ‘Ik wil een bepalende figuur worden’

Ron Vlaar hoopt dat hij op het WK zijn steentje kan bijdragen in de defensie van Oranje. De mandekker van Aston Villa heeft tussen alle jonkies de meeste ervaring, al wordt het ook zijn eerste toernooi als onbetwiste basisspeler.

Alhoewel, onbetwist? Vlaar gaat daar niet meteen vanuit.  ‘Ik wil elke wedstrijd spelen, maar het is echt geen uitgemaakte zaak dat ik altijd word opgesteld. Er moeten nog zeven spelers afvallen. Ik zal nooit op mijn lauweren rusten’, stelt de oud-Feyenoorder bij de NOS.

Toch weet ook Vlaar dat er van hem meer wordt gevraagd dan strijden om zijn plek. ‘Ik wil een bepalende figuur worden. Van alle verdedigers ben ik de oudste. Ik moet meer initiatief tonen en meer leiderschap laten zien.

Eén van de verdedigers die Vlaar ‘onder zijn hoede’ zal hebben is Patrick van Aanholt. De back was uit beeld en is binnen twee weken plots uitgegroeid tot een potentiële basisspeler. ‘Ik ga de bondscoach eerst overtuigen om mij op te nemen in de lijst van 23. Daarna zie ik verder. Na de persconferentie van de bondscoach, waarin hij zei geen spelers uit de eredivisie meer op te nemen, had ik de hoop op het WK al opgegeven. Toen ik op internet las dat ik toch bij de voorlopige selectie zat was ik enorm blij.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!