Van der Sar: ‘Oranje heeft geen elf sterren meer’

In de aanloop naar het WK laten veel oud-internationals hun licht schijnen over het spelersmateriaal van Oranje. Ook 130-voudig international Edwin van der Sar ventileert zijn mening over de voorlopige selectie van bondscoach Louis van Gaal.

‘We zitten in een wat lastigere periode. We hebben geen tien of elf sterren meer rondlopen. We hebben er drie, misschien vier en die worden ook wat ouder. Het wordt dus de hoogste tijd dat de jongere generatie de fakkel overneemt van de oudere generatie. En dat zij, eerst met hun club en daarna met het nationale team, wat meer succes weten te boeken dan we in de laatste jaren hebben gedaan’, aldus Van der Sar op de website van FIFA.

De man met 130 caps pleit ook voor een plek voor Jasper Cillessen onder de lat: ‘Jaspers is dit jaar eerste keeper geworden bij Ajax en heeft drie, vier keer meegedaan bij Oranje. Hij is een jonge doelman die het goed doet, hij is goed met zijn voeten en dat is iets dat Ajax en Nederland nodig hebben. Wij betrekken de keeper immers altijd bij het hebben van de bal.’ (Foto: Pro Shots)

 

 

 

Praat Mee!