Topschutter wil penalty nemen voor falend Engeland

Engeland heeft in ieder geval één speler gevonden die komende zomer in Brazilië de verantwoordelijkheid wil nemen om een strafschop te nemen. Rickie Lambert trek zich niets aan van de dramatische statistieken van zijn land en wil er graag eentje nemen als het zover is. 

Engeland heeft een ongelofelijk slecht gemiddelde als het aankomt op strafschoppenseries. Slechts één van de zes wordt er gemiddeld gewonnen. Het is in het land zelf al jaren een gespreksonderwerp en dus zal het angstzweet uitbreken als er op het WK vanaf elf meter moet worden beslist wie er doorgaat.

Lambert blijft ijskoud onder die verhalen. De spits van Southampton kan dan ook teren op een indrukwekkende strafschop-geschiedenis. Bij zijn club miste hij uit 34 pogingen geen enkele keer en in zijn hele carrière was het slechts twee keer niet raak. Met zijn 32 levensjaren is dat een prestatie van formaat.

Angst voor een strafschop heeft hij dan ook niet. ‘Ik zou er één nemen, natuurlijk. Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten. Als de kans er is, ben ik zelfverzekerd dat ik zal scoren. Ik heb zo mijn eigen techniek. Penalty’s nemen gaat om mentaliteit.’

Naast de trap van elf meter geniet Lambert vooral van het feit dat hij na een topseizoen wordt beloond met een WK. ‘Ik ben hier nu een paar dagen en het is een droom die uitkomt. Ik betekent alles voor mij en het is het beste moment in mijn carrière. Ik ga er iedere minuut van genieten, vooral van de wedstrijden.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!