De Jong: ‘Persoonlijk sterk seizoen’

Nigel de Jong heeft met AC Milan een zwaar seizoen achter de rug. De Milanezen spelen volgend jaar geen Europees voetbal, iets wat voor een club als AC Milan een negatief unicum is. De Jong is echter wel tevreden over zijn persoonlijke prestaties dit jaar.

‘Ja, dan is de malaise groot. Een club als Milan moet elk jaar Europees voetbal spelen’, aldus de bikkelharde middenvelder. ‘Het is dan lastig maar je moet jezelf er af kunnen houden en jezelf profileren. Je moet altijd honderd procent geven, dat is een karaktereigenschap die je als voetballer moet hebben.’

‘Ik heb nooit de angst gehad om het WK te missen. Je moet altijd uitgaan van je eigen kwaliteiten en zo goed mogelijk spelen bij je eigen club. Individueel heb ik een goed seizoen gedraaid. Ik ga er altijd vanuit dat ik speel’, zo vertelt de oud-Ajacied.

‘We hebben zeker kans op het WK. Ik denk dat het belangrijk is dat we er allemaal op mentaal vlak honderd procent zijn. Het fysieke en het talent hebben we gekregen, maar je moet mentaal ook honderd procent zijn om te kunnen presteren’, weet De Jong.

Over de jonge spelers die bij de selectie zitten is De Jong ook duidelijk. ‘Ik help ze met bepaalde dingen. Hoe ze zich moeten voorbereiden op zo’n toernooi bijvoorbeeld. Ik geef ze één ding mee: als je straks in die tunnel staat bij de eerste wedstrijd, moet je maar één gedachte hebben: ik ga die tegenstander opvreten. Killen. Ik wil per se beter zijn dan hij. Je moet zorgen dat je mentaal klaar bent om heel diep te gaan. Want als jij het niet kunt opbrengen, vreet die tegenstander jou op.’

Praat Mee!