Advocaat: ‘Discussie Sneijder overbodig, hij is topfit’

Dick Advocaat verwacht veel van Oranje op het WK. De trainer die na dit seizoen wegging bij AZ, ziet kansen. Dat komt door het systeem, maar ook door Wesley Sneijder en omdat Advocaat Louis van Gaal als de beste trainer van Nederland beschouwd. 

Eerst het systeem: volgens Advocaat kan het 1-5-3-2 de sleutel naar succes zijn. ‘Want dat is een systeem dat erg lastig te bestrijden is. Juventus heeft er onder Antonio Conte gewoon weer honderd punten mee gehaald. Bovendien is het systeem ideaal voor Sneijder. De discussie over hem is overbodig. Sneijder is topfit. En zijn aanwezigheid is in dit Oranje natuurlijk altijd nog broodnodig. Hij kan uit het niets iets creëren en van dergelijke spelers zijn er niet veel.’

Tel daar de aanwezigheid van Van Gaal bij op en Oranje kan volgens Advocaat verrassen. ‘Ik ben heel benieuwd naar Oranje. Geloof me, als dit op niets uitloopt, heeft het niet aan de bondscoach gelegen. Er is altijd kritiek op Louis. Soms roept hij dat over zichzelf af, hij kiest namelijk altijd voor de moeilijkste weg. Maar zijn kwaliteiten staan buiten kijf, dat roepen zelfs zijn vijanden.’ (foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!