Update II | Geen blessuregolf, Paredes keert terug

Chili kampt in de aanloop naar het WK met een ware blessuregolf. De tegenstander van Nederland in poule B moest van de 30-koppige voorselectie al zes namen doorstrepen. Bondscoach Jorge Sampaoli heeft zijn definitieve selectie zo al bijna noodgedwongen rond. 

De grootste domper voor Chili was de blessure van Matias Fernandez (Fiorentina), die met een enkelblessure niet mee kan naar Brazilië. Daar kwam de blessure voor Pedro Pablo Hernandez (CD O’Higgins) bij. De middenvelder heeft een kwetsuur aan het been. Eerder al kon er een streep door de namen van Enzo Andia, Paulo Garces, Gustavo Canales, Esteban Paredes.

Sampaoli heeft zodoende nog 24 namen over in zijn selectie. Daar zitten overigens niet de minsten tussen. De Argentijnse bondscoach van Chili heeft nog gewoon de beschikking over wereldsterren Arturo Vidal en Alexis Sanchez.

Update – 21:20 uur
Chili heeft helemaal niet te maken met een blessuregolf, de Chileense bondscoach Jorge Sampaoli is gewoon aan het snijden in zijn WK-selectie. Dat weet Chili-kenner Jorrit Smink. ‘Van de zes spelers die deze media noemen, zijn alleen Matias Fernandez en Pablo Hernandez geblesseerd. De rest, drie spitsen waaronder helaas mijn favoriet Esteban Paredes en ook vierde doelman Garces zijn gewoon afgevallen’, geeft Smink aan op zijn website. ‘Van de beoogde Chileense basisopstelling is helemaal niemand geblesseerd.’

Update – 22:00 uur
Esteban Paredes keert terug in de voorselectie van Chili, zo is zondagavond bekend geworden. Paredes, die volgens diverse Nederlandse media geblesseerd zou zijn, moest eerder het Chileense trainingskamp verlaten. Door de blessure van Hernandez, keert Paredes nu echter alsnog terug in de WK-selectie van Chili. De aanvaller zal zich maandag alweer bij de groep voegen en meetrainen. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!