Aguëro gaat voor Argentijnse WK-titel: ‘Wij hebben Messi’

Sergio Aguëro kijkt met vertrouwen vooruit naar het WK in Brazilië. Met Argentinië kwalificeerdee de spits zich met overmacht voor het toernooi en dus wordt er veel verwacht van de ploeg. Aguëro wijst daarbij op het wapen: Lionel Messi. 

De wereldtitel is het doel van Argentinië, zo stelt Aguëro in The Times of India. ‘Waarom niet? We hebben Messi, de beste speler van de wereld. Hij heeft ons naar de top van onze kwalificatiegroep gebracht. We hebben een geweldige voorhoede waarin Ezequiel Lavezzi en ik gaan proberen om zo veel mogelijk doelpunten te maken. We krijgen steun van een geweldig middenveld. We zijn in staat om ieder team te verslaan.’

De poulefase moet voor de Argentijnen normaal gesproken geen problemen opleveren, maar Aguëro ziet in Bosnië-Herzegovina, Iran en Nigeria wel degelijk een uitdaging. ‘Men zegt dat we in een eenvoudige poule mogen beginnen, maar hoe komen ze daar bij? Het kan misschien klinken als een cliché, maar tijdens een WK zijn er geen makkelijke wedstrijden meer.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!