Update III | Gudelj ook geïnteresseerd in Oranje

UPDATES | Onlangs liet Nemanja Gudelj weten dat hij hoopt met het WK te spelen voor Bosnië. Zijn ouders zijn geboren in Herzegovina en daarom mag de geboren Serviër voor twee landen uitkomen. Bosnië heeft nu vier maanden voor het WK daadwerkelijk een uitnodiging gegeven aan de AZ-speler.

Servië plaatste zich niet voor het wereldkampioenschap en zodoende zal Gudelj via Bosnië proberen in de kijker te spelen op het WK.

Update – woensdag 19 februari
Nemanja Gudelj heeft de aanbieding van Bosnië-Herzegovina opvallenderwijs naast zich neergelegd. Ondanks dat Gudelj eerder liet weten graag met het geboorteland van zijn ouders naar het WK te gaan, heeft de AZ-speler de daadwerkelijke uitnodiging naast zich neergelegd. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Gudelj voor de eer bedankt, omdat hij toch liever op een uitnodiging van Servië wacht.

Update – woensdag 26 februari
Nemanja Gudelj heeft gekozen voor Servië. De AZ-speler is uitgenodigd voor de oefenwedstrijd die de Serviërs volgende week spelen tegen Ierland. De 22-jarige middenvelder zou in principe ook nog voor Nederland uit kunnen komen, maar lijkt nu dus definitief voor Servië te gaan spelen. Overigens is Servië er aankomend WK in Brazilië niet bij.

Update – vrijdag 7 maart
Ondanks dat Nemanja Gudelj afgelopen woensdag in de oefeninterland tussen Servië en Ierland debuteerde voor Servië, zou de AZ-middenvelder goed nadenken als bondscoach Louis van Gaal hem belt. ‘Als ze (KNVB, red.) bellen ga ik daarover nadenken. Nu niet’, geeft de wispelturige Gudelj aan in het AD.

‘De wedstrijd van Servië tegen Ierland was een vriendschappelijke, dus ik kan nog switchen’, zegt Gudelj die zich haast om te zeggen dat er met de KNVB nog geen contact is geweest. ‘Eigenlijk voel ik nog meer voor Nederland, dan voor Bosnië.’

Praat Mee!