Update | Del Bosque waarschuwt Diego Costa

UPDATE | De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque kan na de volledig Spaanse Champions League finale nu eindelijk met zijn team naar het WK in Brazilië toe gaan werken. Tijdens de eerste voorbereidingswedstrijd zal Del Bosque echter nog over een kleine selectie beschikken.

Met slechts negentien spelers zal de oefenmeester toewerken naar de oefenwedstrijd tegen Bolivia. In die selectie zit ook Gerard Deulofeu (20) van Everton, een speler die volgens de bondscoach geen kans maakt om naar het WK in Brazilië te gaan. Toch krijgt Deulofeu in de selectie de voorkeur boven Alvaro Negredo, Jesus Navas en Fernando Llorente, die niet bij de kleine selectie zitten. Zijn maken volgens Del Bosque echter nog wel kans op WK-deelname, al lijkt zijn voorkeur uit te gaan naar Chelsea-spits Fernando Torres.

Uiteindelijk zal Del Bosque pas op de uiterlijke datum, 2 juni, zijn definitieve selectie bekend maken. ‘Waarom zou ik dat nu al doen’, geeft hij aan. ‘We hebben de tijd.’ De bondscoach zal ook af moeten wachten hoe het met zijn beoogde aanvalsleider Diego Costa gaat, die in de Champions League-finale al na negen minuten gewisseld moest worden. Ook rechtsback Juanfran liep in die finale een blessure op aan zijn enkel. Eerder meldde Thiago Alcantara zich al definitief af.

Update – 21:53 uur
De Spaanse bondscoach heef tin duidelijke woorden laten weten dat Diego Costa alleen mee zal gaan naar Brazilië indien hij honderd procent fit is. ‘Costa? We hopen dat alle spelers op 2 juni kunnen trainen. We nemen geen spelers mee die een conditieachterstand hebben’, zei Del Bosque zondagmiddag over zijn selectie voor het oefenduel tegen Bolivia.

In die selectie ontbreken dus de bovengenoemde namen, die nog wel kans maken op Brazilië. ‘Niemand is al uitgesloten, behalve Thiago Alcántara. Jesús Navas herstelt nog van een blessure en het betekent verder niets dat Negredo en Llorente niet zijn opgeroepen. Ik kan hen er in een oogwenk alsnog bijhalen.’

(Foto: Steindy)

Praat Mee!