Kuijt: ‘Ook als invaller denk ik dat ik belangrijk kan zijn’

Dirk Kuijt hoopt dat hij de kans krijgt om nog één WK te spelen met het Nederlands elftal. De aanvaller van Fenerbache heeft een prima seizoen achter de rug, maar bij Oranje is alles anders. Kuijt moet knokken om bij de laatste 23 te zitten en daarna is het maar de vraag of en hoeveel speeltijd hij krijgt. 

‘Ik bereid me altijd voor op het hoogst haalbare en probeer iedere training te laten zien dat ik meetel. Teleurstellingen horen bij de sport. Die keuzes moet je accepteren en respecteren, dat is voetbal. Maar ik denk dat ik belangrijk ben voor dit elftal, binnen en buiten het veld’, vertelt Kuijt cryptisch aan Ons Oranje.

Een stuk duidelijker is hij als hem wordt gevraagd naar zijn inbreng op het WK: ‘Ik zit al bijna tien jaar bij het Nederlands elftal. Ik heb veel ervaring en daarmee probeer je de jonge jongens te helpen. Ook in het veld kan ik van waarde zijn. Ik speel niet elke wedstrijd meer en besef dat de kans op een basisplaats niet heel groot is, maar ook als invaller denk ik dat ik belangrijk kan zijn.’

Praat Mee!