Oranje-fans willen benen Robben voor 5,2 miljoen verzekeren

Als het aan de Nederlanders ligt, dan is een lichaamsverzekering voor Arjen Robben komende zomer het allerbelangrijkste voor Oranje. De aanvaller is nogal blessuregevoelig en dat weet de bevolking ook. Uit een onderzoek blijkt dat Hollanders Robbens benen voor maar liefst 5,2 miljoen euro willen verzekeren. 

Het onderzoek, uitgevoerd door GfK in opdracht van het Verbond van Verzekeraars, toont aan dat de bepalende spelers nogal worden beschermd. Mannen geven 5,2 miljoen uit voor de stelten van Robben, vrouwen zouden zo’n 3,1 miljoen euro neertellen. Ook de benen van Robin van Persie en Wesley Sneijder moeten goed worden beschermd, zo blijkt.

Uiteraard gaat het om een enquête en moet het niet allemaal te serieus worden genomen, maar het onderzoek toont wel aan dat de Nederlanders nog steeds moeilijk kunnen verteren dat de WK-finale in 2010 werd verloren. Als er een verzekering zou zijn voor de emotionele schade dan willen vooral vrouwen een nieuwe nederlaag in een finale vergoed zien. Mannen zitten vooral in de put als Oranje dit WK de poulefase niet overleeft. 21 procent van de mannen wil daarvoor wel een verzekering afsluiten.  (foto: Pro Shots)

Praat Mee!