Sturridge kent geen druk bij Engeland

Daniel Sturridge beleefde een waanzinnig seizoen met Liverpool. Met 21 competitiedoelpunten en een tweede plaats in de competitie mag de spits zich nu gaan opmaken voor het aankomende WK.

‘Ik voel geen zware last op mijn schouders omdat ik nummer 9 op mijn tenue draag. Ik heb tijdens dit seizoen mij genoeg kunnen concentreren bij Liverpool op de druk die bij een nummer 9 hoort, ik voel mij eerder opgewonden. Het is een droom die uitkomt om de nummer 9 van Engeland te zijn dit WK’, vertelt de spits tegenover Skysports.

Voor Sturridge is dit zijn eerste WK nadat hij in 2010 niet in beeld was bij de toenmalige bondscoach. ‘Dit is mijn eerste wereldkampioenschap, ik laat het allemaal op mij afkomen en ga er van genieten. Ik voel geen druk om te moeten presteren. Ik speel gewoon mijn eigen spel zoals ik dat doe bij Liverpool.’

Naar verluidt zal Sturridge samen met Rooney de voorhoede gaan vormen van Engeland tijdens het WK. De komende oefenwedstrijden tegen Peru en Ecuador moet gaan uitmaken of dit het gewenste duo voor Engeland is. (Foto: Vilnietis)

Praat Mee!