Update | Del Bosque besluit laat over Diego Costa

De Spaanse topspits Diego Costa lijkt het WK in Brazilië aan zich voorbij te moeten laten gaan. De topschutter van Atletico Madrid kwakkelt al weken met zijn fysieke gesteldheid met als dieptepunt zijn vroege wissel in de Champions League-finale.

Diego Costa staat volgens zijn behandeld arts nu zeker vijftien dagen langs de kant, terwijl bondscoach Vicente del Bosque juist aangaf louter topfitte spelers te zullen selecteren op 2 juni aanstaande. De dokter geeft de moed desondanks nog niet op: ‘Het hangt van zijn vooruitgang af. Maar het is niet onmogelijk dat hij alsnog fit raakt voor de WK-start’, zegt hij in Marca.

Diego Costa is de beoogde aanvalsleider van de regerend Europees- en Wereldkampioen. Als back-up zal good-old Fernando Torres nu een basisplaats af willen dingen in het keurkorps van Del Bosque. Torres liet eerder al weten juist wel topfit te zijn en zin te hebben in het aankomend WK.

Update 10.54 uur
Bondscoach Del Bosque geeft aan dat het een lastige keuze zal zijn of hij de spits meeneemt naar Brazilië. ‘Over Costa weten we niet meer dan in zijn medische rapport staat. We nemen pas op het laatste moment een beslissing over hem’, aldus de trainer.

Praat Mee!