Trainingverslag Oranje in Portugal

VIDEO | De selectie van het Nederlands elftal trainde vandaag weer in Portugal, onze verslaggever ter plaatse deed verslag.

Oranje trainde in twee verschillende groepen. Uit de bezetting van die groepen viel (helaas) weinig af te lezen over de eventuele keuzes van bondscoach Louis van Gaal. Wel was duidelijk dat potentiële afvallers en bankzitters een tandje moesten bijzetten.

Een partijvorm tussen Dirk Kuyt, Nigel de Jong, Robin van Persie, Jonathan de Guzman, Jeremain Lens en Michel Vorm tegen Memphis Depay, Leroy Fer, Jasper Cillessen, Stefan de Vrij, Jeroen Zoet en Georginio Wijnaldum werd dik gewonnen door de laatstgenoemde ‘jonkies’. Opvallend was de vorm en felheid van Fer en het zeer makkelijk scoren in de kruising van Depay.

De toeschouwers waren er dan ook snel uit: De Jong vervangen door Fer, Zoet als derde doelman meenemen en Depay een kans geven in de basis. Bij vlagen was te zien dat de oudgedienden niet voor niets meer zekerheid hebben over hun rol in dit Oranje. Tweemaal liet Robin van Persie zien aan een halve meter voldoende te hebben om tot scoren te komen en Dirk Kuyt was als vanouds zowel in aanvallend als verdedigend opzicht een waardevolle kracht.

Het spel rond de doelmannen lijkt te gaan tussen Vorm en Zoet. Althans, wie als derde keeper mee gaat naar Brazilië. In de afsluitende penalty ronde, gewonnen door Arjen Robben, verdedigden Cillessen en Tim Krul de goal.

Al met al was de training geleid door de assistenten er één op een rustig tempo. Het publiek, dat genoot van de brandende zon, werd vermaakt door hoogstandjes van vooral de jonge garde . Een handje vol Engelse fans kwamen voor een foto met Krul en een handtekening van Van Persie. Bovenalles was de stemming ouderwets positief. Nederland is een outsider die het wel eens ver kan schoppen. Mochten ‘we’ geen wereldkampioen worden dan kan de nieuwe bondscoach Guus Hiddink het over twee jaar afmaken.

Ons Oranje maakte beelden van de training:
[hdvideo id=47]

Praat Mee!