Ruim kwart miljoen voor Oranje als WK-nachtmerrie wordt uitgewist

De spelers van het Nederlands elftal kunnen net als vier jaar geleden een flinke bonus tegemoet zien als het WK in Brazilië wordt gewonnen. De voetbalbond heeft 270.000 euro per speler over als de verloren WK-finale uit 2010 succesvol wordt weggepoetst. 

KNVB-directeur Bert van Oostveen benadrukt dat de bonussen overeen komen met die van andere landen. Zo ontvangt Oranje bijvoorbeeld ook 30.000 euro per speler als er een duel gewonnen wordt. ‘Wij hebben prima contacten met andere bonden, zoals ook spelers onderling bij hun clubs contact hebben over geldzaken. De verschillen zijn niet zo groot. En het klopt dat het in de basis allemaal niet zo veel scheelt met het WK van 2010’, vertelt Van Oostveen aan De Telegraaf.

Overigens benadrukt Van Oostveen dat de Oranje-spelers zeker niet geldbelust zijn. ‘Iedere speler vindt het een eer om naar Brazilië te gaan. De sportieve prestatie staat voorop, zo laten ze blijken. De gesprekken over geld, die ik heb gevoerd, hebben nooit langer dan tien minuten geduurd en daarvan ging het zeven minuten over andere zaken. Voor onze spelers is geld niet de motivatie, maar de eer.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!