Vilhena rekent nergens op: ‘Ik heb het maximale eruit gehaald’

Tonny Vilhena vindt het geen grote teleurstelling als blijkt dat hij zaterdag afvalt bij Oranje. De middenvelder bereidt zich met Jong Oranje voor op de wedstrijd tegen Schotland, maar hij is daarnaast nog steeds in beeld bij Louis van Gaal. 

‘Bij het Nederlands elftal heb ik een leerzame trainingsstage achter de rug. Ik heb het maximale eruit gehaald en laten zien wat ik kan’, zegt Vilhena in De Telegraaf. ‘Als je bij de laatste dertig zit, is dat iets waar je trots op mag zijn. Meneer Van Gaal heeft mij meegegeven dat ik ook bij Jong Oranje mijn stinkende best moet doen. Ik weet dat hij ons volgt. Dat is een extra motivatie om goed te presteren.’

Vilhena houdt rekening met een negatief bericht, maar kan ook als linksback nog mee. ‘Ik ga niet over mijn kansen om mee te gaan naar Brazilië. Die keuze is aan de bondscoach. Maar als Louis van Gaal mij nodig heeft, zal ik er staan. Ik speel waar de trainer mij nodig heeft, ik ben niet zo moeilijk. Op het middenveld is veel concurrentie. De linksbackpositie is een andere mogelijkheid. Ik heb bij Feyenoord soms ook linksback gespeeld en dat ging prima. Als voetballer moet je op meerdere posities uit de voeten kunnen.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!