‘Wil ik zijn zoals Messi? Hij eerder zoals ik’

VIDEO | Sergio Agüero vormt tijdens het aankomend WK in Brazilië hoogstwaarschijnlijk de droomvoorhoede van Argentinië met Lionel Messi en Gonzalo Higuain. De spits van Manchester City kijkt uit naar het toernooi in het buurland.

‘Wereldkampioenschappen zijn altijd moeilijk, maar natuurlijk hoop ik dat Argentinië zal winnen. Ik ben er van overtuigd dat Argentinië kan winnen’, zei Agüero tijdens een persbijeenkomst. ‘Maar Spanje, Brazilië en Duitsland zijn ook behoorlijk sterk. Het zijn allemaal goede teams.’

De Argentijn wil er niks van weten dat zijn land in een makkelijke poule zit met Bonsië-Herzegovina, Iran en Nigeria. ‘Op een WK zijn geen makkelijk wedstrijden’, klonk de schoonzoon van Maradona stellig.

Beste van de wereld
Toch kunnen er van de Argentijnen doelpunten verwacht worden in de groepsfase, gezien de staat van dienst van viervoudig Wereldvoetballer van het Jaar Messi. Agüero hoopt ooit zelf ’s werelds beste speler te worden. ‘Maar wacht heel even… Ik droom er niet van zoals Messi te zijn! Hij droomt ervan zoals mij te zijn’, aldus Agüero met een knipoog. (Foto: Fanny Schertzer)

Bekijk het interview met Agüero:
[hdvideo id=52]

Praat Mee!