Phil Jagielka: ‘Ik ben nog niet wedstrijdfit’

Phil Jagielka is lang geblesseerd geweest en is daarom nog niet volledig fit. De Engelsman heeft sinds februari pas 156 minuten gespeeld. Met de oefenduels voor het WK in het vooruitzicht hoopt hij fitter te worden. 

In februari raakte de speler van Everton geblesseerd aan zijn hamstring. Die blessure hield hem elf wedstrijden aan de kant. Pas in de laatste twee competitiewedstrijden kon de centrale verdediger pas weer in actie komen. Bondscoach Roy Hodgson hoopt dat Jagielka fit wordt voor het WK. De Everton-verdediger moet centraal achterin namelijk een koppel vormen met Gary Cahill. Jagielka is als duo met de verdediger van Chelsea al tien wedstrijden ongeslagen voor Engeland.

Het Engelse team is op dit moment net als het Nederlands Elftal op trainingskamp in Portugal. Daar moeten de Engelse spelers onder meer aan het warme klimaat wennen. ‘De training in het warme weer was best moeilijk’, zegt Jagielka. ‘Ik voel me op dit moment niet 100 procent fit maar ik voel me wel goed.’

De aanvoerder van Everton hoopt de komende weken dus volledig fit te worden zodat hij de eerste wedstrijd van Engeland op het WK tegen Italië kan spelen. Daarvoor speelt de ploeg van Roy Hodgson nog drie oefenduels.

Praat Mee!