Joe Hart gelooft in winnen WK met Engeland

De eerste keeper het Engels nationale team, Joe Hart, gelooft in het winnen van het WK in Brazilië. Ondanks de zware Poule D met Uruguay, Italië en Costa Rica is er geloof in eigen kunnen bij de Engelsen.

‘We hebben veel zelfvertrouwen. Ook het vertrouwen in de technische staf is groot. We zijn ervan overtuigd dat we een goede prestatie kunnen neerzetten. We hebben een groep met goede jonge spelers. Ze hebben al veel speeltijd gekregen in de Premier League en hebben laten zien op een hoog niveau te kunnen presteren. We gaan voor de wereldtitel, anders hoeven we niet te gaan’, aldus Joe Hart.

Desalniettemin is de keeper op zijn hoede: ‘Maar dit is het WK. We beseffen dat het geen eenvoudige groep is. Ik denk dat je nooit makkelijke tegenstanders tegenkomt op een WK. Ieder land heeft hard gewerkt om hier te zijn en verdient die plek ook.’

Vier jaar geleden in Zuid-Afrika was Hart derde keeper. Nu is de goalie de eerste keus bij bondscoach Roy Hodgson en laat hij Fraser Forster (Celtic, Sch), Ben Foster (West Bromwich Albion) achter zich. Hart zelf speelde niet zijn beste seizoen in de Premier League en ging niet bij iedere tegengoal vrijuit. Oud-trainer van Manchester City Roberto Mancini zei begin van dit jaar zelfs nog dat ‘Joe Hart is niet goed genoeg voor City’.

Hart wil er desondanks staan op het WK. Hij weet dat de wedstrijden anders zullen zijn in Brazilië: ‘Je weet dat wanneer je in Brazilië moet spelen, dat je je moet aanpassen aan de omstandigheden. Het wordt warm en de luchtvochtigheidsgraad is hoog. Maar dat is niet anders voor bijvoorbeeld Italië.’

Engeland speelt haar ‘uitzwaaiwedstrijd’ vrijdag in Londen op Wembley tegen Peru, daarna vliegen ze naar de Verenigde Staten waar ze in Miami oefenen tegen Ecuador en Honduras. (Foto: Football.ua)

Praat Mee!