Prandelli: ‘Balotelli heeft zich bij Italië nooit misdragen’

Mario Balotelli presteerde dit seizoen wisselvallig, maar blijft een van de belangrijkste pionnen van het Italiaanse elftal. De omstreden superspits van AC Milan staat als ‘enfant terrible’ bekend, maar volgens bondscoach Cesare Prandelli hoeft men zich bij het nationale elftal geen zorgen te maken over zijn perikelen. ‘Hij heeft zich bij de nationale ploeg nooit misdragen’, vindt Prandelli.

De keuzeheer van Italië ziet in Balotelli juist een productieve spits. ‘Hij heeft belangrijke wedstrijden voor ons gespeeld en zijn doelpuntengemiddelde ligt erg hoor. Ik waardeer hem zeer om wat hij heeft gedaan en nog steeds doet in het shirt van de nationale ploeg. Mario beseft dat het WK dé uitgelezen mogelijkheid is voor een voetballer om geschiedenis te schrijven.’

Marco Materazzi kent Balotelli van zijn jongere jaren, toen de twee ploeggenoten bij Inter Milan waren. Materazzi zag toen al de enorme  potentie van Balotelli. ‘Hij heeft een sterke persoonlijkheid, daar bestaat geen twijfel over. Dat had hij al op zijn zeventiende. Maar hij mist een stukje volwassenheid. Hij moet zich gaan realiseren hoe goed hij is. In een goed elftal als Italië kan hij geweldig zijn. Dat heeft hij al bewezen tijdens het EK van twee jaar geleden.’ (Foto: Puma)

 

Praat Mee!