Update | Verdenking matchfixing lijkt terecht

De Schotse voetbalbond heeft dinsdag aangegeven ‘contact te onderhouden’ met de Britse politie, na beschuldigingen van matchfixing. Mogelijk zou de vriendschappelijke wedstrijd tussen Schotland en Nigeria worden beïnvloed.

De website Daily Telegraph meldt dinsdag dat officieren van de National Crime Agency (NCA) de FIFA heeft gevraagd om ‘signalen van matchfixing’ op te sporen. De FIFA heeft vooralsnog niet gereageerd op de beschuldigingen.

De Schotse voetbalbond heeft aangegeven contact te behouden met de betrokken autoriteiten. Verder zal de bond de wedstrijd als ieder ander behandelen. De wedstrijd gaat woensdag om 21.00 uur van start in Craven Cottage, Londen. (Foto: ProShots)

Update 28/5 23.12 uur
De verdenking van matchfixing lijkt terecht te zijn geweest. De Nigeriaanse doelman ging bizar in de fout en leek de bal in het eigen doel te gooien. De goal werd overigens wel afgekeurd, vanwege een overtreding op de doelman. Uiteindelijk eindigde het duel tussen Schotland en Nigeria in 2-2. Oordeelt u zelf over onderstaand fragment. Ook werd er een eigen doelpunt gemaakt door Nigeria waarbij twee spelers betrokken waren.

Praat Mee!