Van de Beek: ‘Ben belangrijk geweest’

Ajacied Donny van de Beek was één van de spelers die van bondscoach Maarten Stekelenburg altijd op een basisplaats kon rekenen tijdens het EK onder 17 op Malta. Van de Beek kijkt tevreden terug op het toernooi, maar voelt ook teleurstelling.

In de finale ging Oranje onder 17 immers na penalty’s ten onder tegen Engeland. ‘Als je in de finale komt, wil je ‘m ook winnen, dus kan ik moeilijk zeggen dat ik tevreden ben. Ik vind dat wij dat toernooi het beste voetbal speelden.’

‘Maar bepaalde dingen die we in andere wedstrijden heel goed deden, kwamen er in de finale niet uit. We waren in de passing niet zuiver genoeg om die Engelsen kapot te spelen. Daardoor kwamen we teveel in de duels en daar zijn zij sterker in. Iedereen was na afloop mentaal helemaal kapot’, vertelt de middenvelder in De Stentor.

Van de Beek vond dat Oranje onder 17 in het algemeen een goed toernooi heeft gespeeld. ‘Als team hebben we het goed gedaan en ik heb behalve de laatste tien minuten tegen Schotland (5-0 winst) alles gespeeld. Ik denk dat ik belangrijk voor het team ben geweest en terug kan kijken op een goed toernooi.’

‘Ik speelde op een andere plek dan bij Ajax. In Oranje sta ik vaker ‘op zes’ als controlerende middenvelder en bij Ajax sta ik vaker ‘op tien’ als aanvallende middenvelder. Maar dat vind ik niet erg, want ik ben een complete middenvelder en kan op beide posities goed spelen.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!