Elia is ‘goed kapot’ van mislopen WK

Eljero Elia gold in 2010 nog als de grote revelatie bij Oranje tijdens het eindtoernooi in Zuid-Afrika. Sindsdien is het louter bergafwaarts gegaan met de carrière van de buitenspeler, die desondanks toch rekening hield met een uitverkiezing bij het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal.

‘Ik dacht eigenlijk wel voor het eerste trainingskamp geselecteerd te worden’, vertelt Elia tegen Helden Online. ‘Toen dat niet gebeurde, hoopte ik op de tweede selectie, toen de buitenlandse spelers erbij kwamen. Maar helaas, de telefoon ging niet. En nee, daarna heb ik ook niets meer gehoord.’

De 28-voudig international had het er goed moeilijk mee dat hij er niet bij zat. ‘Ja, ik was even goed kapot, maar dan gaat het leven door’, klinkt het geëmotioneerd. Elia zal het WK desalniettemin met bovengemiddelde interesse gaan volgen, althans, als zijn ‘broertje’ Memphis Depay wél mee mag. ‘Hij is mijn kleine broertje. Niet echt, maar zo voelt het wel. Het broertje dat ik nooit gehad heb. We bellen bijna elke dag. Ik hoop echt dat hij mee mag en het goed gaat doen.’ (Foto: Sorodorin)

Praat Mee!