Müller over favoriet Duitsland: ‘Het team is de grote leider’

Duitsland geldt als één van de topfavorieten voor WK-winst in Brazilië. Thomas Müller denkt vooral dat de eensgezindheid in Die Mannschaft ervoor kan zorgen dat de Duitsers ver zullen reiken.

‘Het idee van één leider, dat lijkt achterhaald in het moderne topvoetballer’, antwoordt Müller op de vraag of de Duitse selectie niet een type Ballack mist. ‘Je ziet in de grote ploegen nu vaak drie of vier jongens die de dienst uitmaken. In de echte kampioensploegen zie je zelfs iedere speler zijn deel van de verantwoordelijkheid op zich nemen.’

‘Het team is nu de grote leider. De hele ploeg is de baas’, concludeert Müller in 90 minutes. Voor Müller wordt het zijn tweede WK, nadat hij in 2010 stormachtig doorbrak bij onze Oosterburen. De 24-jarige aanvaller is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Duitse team, dat in Brazilië jacht zal maken op het eremetaal. ‘Maar, zodra het eerste fluitsignaal klink moeten we ons realiseren dat een favorietenrol niets meer zegt. Voor iedere wedstrijd begin je weer helemaal op nul.’ (Foto: 慕尼黑啤酒)

Praat Mee!