Nog veel vraagtekens rondom Van der Vaart

COLUMN | Een deceptie voor Oranje. De voetballer met de meeste caps (109) op zijn naam, Rafael van der Vaart, kan niet mee naar het WK in Brazilië. De voetballer, die al een week met zijn gezondheid zou sukkelen, zou een verrekte kuitspier hebben opgelopen.

Er lijken veel dingen niet te kloppen. Ten eerste, hoe kan het dat een profvoetballer in maart zich al ziek afmeldde bij Oranje en een paar maanden later opnieuw ziek is? Een normaal mens wordt één keer per jaar of één keer per twee jaar ziek.

Ten tweede, hoe kan hij (ernstig) geblesseerd raken als hij individuele oefeningen doet? Dat is bijzonder knap. Wat is er in godsnaam gebeurd? Een polletje? We weten het niet.

Ten derde een verrekte kuitspier? Wie the fuck ligt daar lang van uit de roulatie? Dat klinkt niet als een blessure waar je weken voor aan de kant staat.

Ten vierde zou Louis van Gaal een ‘niet-fitte’ speler ook wel meenemen naar Brazilië, zo verklaarde hij laatst. Mits de speler natuurlijk van grote waarde is, en dat is Van der Vaart met zijn individuele kwaliteiten. De aanvallende middenvelder was tijdens de kwalificatiewedstrijd belangrijk, misschien soms wel bepalend, met assists en goals. Daarnaast laat je zo veel ervaring niet zomaar liggen, zeker gezien de kwaliteit van de selectie van Oranje.

Wat is er aan de hand? Natuurlijk heeft Van der Vaart het laatste half jaar niet zo goed gespeeld bij HSV en onderging hij mogelijk de laatste weken veel stress in verband met het wel dan niet degraderen van zijn club. Zou die stress opnieuw griep hebben veroorzaakt? Of misschien die blessure? Het blijft gissen. Er zal hopelijk nog wel meer duidelijk worden, want dit is een vreemd en teleurstellend verhaal. Een speler van het kaliber Van der Vaart is altijd nuttig voor Oranje, daar kan toch niet aan getwijfeld worden. (foto: Pro Shots)

[hdvideo id=59]

Praat Mee!