Kuijt: ‘Rafael belangrijk persoon, binnen en buiten het veld’

Dirk Kuijt baalt flink van het feit dat Rafael van der Vaart het WK mist. De aanvaller trok jarenlang op met de middenvelder bij Oranje en volgens hem draagt de hele groep het gevoel dat er met Van der Vaart een belangrijke troef wegvalt. 

‘Rafael is helaas op de laatste training geblesseerd geraakt en dat is een flinke aderlating’, vertelt Kuijt donderdag bij aankomst in Rotterdam aan Telegraaf TV. ‘In de eerste plaats voor hemzelf, maar ook voor de ploeg. Het is nooit leuk dat iemand zo afscheid moet nemen aan de vooravond van een toernooi. Dat is inherent aan de sport, maar Rafael is wel een heel belangrijk persoon, binnen en buiten het veld. Hij is de meest ervaren speler dus het is heel zuur.’

‘Toen hij geblesseerd raakte, wist je wel dat het niet goed zat’, vervolgt Kuijt. ‘Als hij dan verneemt in het ziekenhuis dat het niet goed genoeg is om door te gaan, dan zijn dat vervelende momenten. Rafael zat in ons kaartgroepje afgelopen week en dan heb je het er vaak over. Het voelde niet goed in de kuit. Hij zal mij en andere jongens ongetwijfeld nog even spreken. We hebben nog veel ervaring in de ploeg met Robben, Sneijder en Van Persie en daar moeten we het mee gaan doen.

Praat Mee!