Britse pers lovend over Promes: ‘Maar op WK meer weerstand’

Quincy Promes werd wekenlang amper genoemd in de voorbereiding van Oranje, maar de buitenspeler gaf woensdagavond bij Jong Oranje zijn visitekaartje af. Tegen Schotland was Promes in één helft drie keer trefzeker en in Schotland zelf keek met met open mond naar de schitterende treffers. 

‘GOAL! Scotland U21 0 – 3 Netherlands U21 (Promes). Remember the name, this kid is very special. First half hat-trick’, twitterde Sky Sports na de derde goal van Promes. The Daily Mail schreef: ‘displayed his potential to Manchester United boss Louis Van Gaal after netting an incredible hat-trick at St Mirren Park last night.’

Promes lijkt samen met de andere drie Jong Oranje-spelers Tonny Vilhena, Karim Rekik en Jean-Paul Boëtius te gaan afvallen voor het WK. De hattrick zal Van Gaal echter aan het denken zetten. Met Jeremain Lens, Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuijt en Memphis Depay heeft de coach nogal wat opties voorin, maar Promes rammelt aan de poorten.

Al te hard juichen is volgens NOS-verslaggever Ronald van der Geer echter te voorbarig. ‘Van Gaal heeft in de huidige selectie meer dan genoeg aanvallende opties, waardoor er geen aanvaller hoeft te worden toegevoegd. Op basis van het duel van gisteren zou je zeggen dat Van Gaal niet om Promes heen kan, maar je moet alles wel in het juiste perspectief zien. Zo kreeg hij vanwege gebrekkige tegenstand wel erg veel tijd voor zijn acties. De ruimte die hij gisteren kreeg, zal hij op het WK echt niet krijgen.’

Van Gaal maakt zaterdag zijn definitieve selectie bekend. Door de blessure van Rafael van der Vaart moeten er nog zes spelers afvallen uit de voorselectie. Overigens sprak Stef de Bont ook over Jong Oranje. Volgens de VI-journalist gaat vooral het systeem van Oranje problemen opleveren voor Promes. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!