Oranje met 25 fitte spelers naar Ghana; balen voor Rafael

Het Nederlands elftal lijkt het blessureleed even achter zich hebben gelaten. Zonder Rafael van der Vaart, maar met Paul Verhaegh en Daryl Janmaat bij de groep bereidt Oranje zich voor op de oefenwedstrijd tegen Ghana op zaterdag. De Jong Oranje spelers (Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena, Quincy Promes en Karim Rekik)

Janmaat trainde in Portugal alweer mee in het laatste weekend en ook Verhaegh kwam met een positief gevoel aan in Rotterdam, waar in De Kuip besloten wordt getraind op donderdag. ‘Het gaat goed, ik ben fit. De laatste training in Portugal ging goed, dus ik ga er vanuit dat ik weer aansluit’, zei Verhaegh bij De Kuip tegenover Telegraaf TV.

Net als Dirk Kuijt eerder op de dag, waren er later meer spelers die reageerden op het afvallen van Van der Vaart. ‘Heel jammer voor hem en voor ons. Hij is een speler met exceptionele kwaliteiten’, meent Ron Vlaar, die bijval krijgt van Joël Veltman. ‘Heel zuur.’ Georgino Wijnaldum en Jordy Clasie maken door de blessure meer kans op het WK, maar de algemene boodschap van beiden is: ‘We gaan het zien.’

Praat Mee!