Engelsen trainen met drie lagen; benauwde back hoopt op Suárez

Bij Engeland laat men niets aan het toeval over. De selectie trainde in de Portugese Algarve met drie lagen kleding aan om het benauwde klimaat van Brazilië na te bootsen. Onder hen Glenn Johnson, die in tegenstelling tot zijn ploeggenoot Steven Gerrard wél hoopt op de aanwezigheid van Luis Suárez op het WK. 

Engeland speelt op het WK tegen Uruguay en een meniscusblessure van Suárez is misschien wel de sleutel tot een goed resultaat. Johnson wil zo niet denken. ‘Zelf denkt hij fit te zijn. Per sms houden we contact. Zelf hoop ik absoluut niet dat Suarez met een blessure kampt. Je wenst een maatje of een teamgenoot nooit een blessure toe, maar als hij net onze wedstrijd mist… Hij kan vanuit het niets iets creëren en kan iedereen problemen bezorgen. Op een WK ontloop je zo’n speler liever, maar ik zie hem liever fit dan geblesseerd.’

Om zelf volledig fit de geraken trainde Engeland met een dikke pak kleding aan. ‘Dat was niet echt comfortabel, zeg maar gerust wat benauwd. Niemand van ons weet precies hoe warm het gaat zijn en hoe vochtig. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden, maar ik geloof dat je het nooit helemaal kunt nabootsen.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!