Verhaegh: ‘Ben geen zekerheidje’

Paul Verhaegh gaat er niet bij voorbaat vanuit dat hij er komende zomer bij is tijdens het WK in Brazilië. De rechtsback van FC Augsburg was de laatste periode plots in beeld bij Louis van Gaal, maar concurrentie is groot. 

Met Darryl Janmaat, Gregory van der Wiel en Ricardo van Rhijn heeft Verhaegh drie anderen die onder Van Gaal al mochten opdraven. ‘Ik speel op een positie waarvoor vier, vijf jongens in aanmerking komen. Ik ben realistisch genoeg te weten dat ik geen zekerheidje ben’, laat Verhaegh weten aan VI.

Toch hoopt hij op een invitatie. ‘Gregory van der Wiel is er weer bij en Daryl Janmaat presteert al ruim een jaar heel constant bij Feyenoord én Oranje. Nee, het is voor mij niet makkelijker geworden. Al denk ik de afgelopen keren op de trainingen en ook tegen Portugal een behoorlijke indruk te hebben achtergelaten. Het enige dat ik nu kan doen is goed presteren met Augsburg en hopen op een nieuwe uitnodiging. En in een sterke competitie zoals de Bundesliga, is het wel goed mogelijk om in beeld te blijven.’

Praat Mee!