‘De Guzman op middenveld; Blind weer linksback’

Louis van Gaal blijft puzzelen met zijn basisopstelling. Tijdens de open training op vrijdag in de Rotterdamse Kuip probeerde de bondscoach een variant met Jonathan de Guzman in de basis en Daley Blind als linksback. In Portugal stond de Ajacied nog de hele week als middenvelder geposteerd. 

Van Gaal sprak eerder deze week zijn twijfels uit over Blind. Niet óf de linkspoot moet spelen, maar op welke positie. Met Patrick van Aanholt en Terence Kongolo heeft de coach twee onervaren linksbacks waarin hij kennelijk niet honderd procent vertrouwen heeft. Blind werd al vaker neergezet als ‘beste linksback’.

Als Blind naar de achterste linie verhuist, dan komt er weer een plekje vrij op het middenveld. Door het wegvallen van Kevin Strootman en Rafael van der Vaart liggen er plots kansen voor jongens als Jordy Clasie, Leroy Fer en Jonathan de Guzman. Tijdens de vrijdagtraining stond De Guzman ‘in de basis’. Wesley Sneijder was volgens VI-journalist Simon Zwartkruis de meest in het oog springende speler met een geweldig stiftje over Jasper Cillessen. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!