‘Moment of truth’ voor De Guzman; Wijnaldum schrok zich rot

Georgino Wijnaldum en Jonathan de Guzman zijn dichtbij een ticket voor het WK. De twee middenvelders danken weliswaar het blessureleed van Kevin Strootman en Rafael van der Vaart, maar tegelijkertijd lijkt het tweetal indruk te maken op Louis van Gaal. 

Wijnaldum kreeg de afgelopen weken al complimenten en lijkt mee te gaan als stand-in van Wesley Sneijder. Blij om de blessure van Van der Vaart is hij echter allerminst. ‘Ik heb Rafael leren kennen toen we samen in een tv-programma zaten. Ik vind hem echt een toffe gozer. Tijdens het trainingskamp in Portugal hebben we ook veel gepraat. Ook over HSV en zo. Het was een moeilijk seizoen voor hem en nu dit nog. Ik schrok er echt van’, vertelt hij het AD.

Toch lijkt de PSV-er zeker van een plek door de blessure van zijn concurrent en dat is een raar idee. ‘Ik ben gewoon lekker gaan trainen en heb geprobeerd vooral te genieten. Er was geen druk voor mij. Na zo’n seizoen is het een soort cadeautje dat ik er bij ben. Dan kan je vrijuit spelen. Nu hoop ik natuurlijk dat ik ook mee mag naar Brazilië. In de aanloop naar het laatste EK ben ik ook op het laatste moment afgevallen.’

De Guzman
Voor De Guzman is het allemaal nog een stukje spannender. Met Jordy Clasie en Leroy Fer strijdt hij om de positie van verdedigende middenvelder en tegen Ghana lijkt De Guzman de voorkeur te krijgen naast Nigel de Jong. ‘The moment of truth. We zullen zien of ik op die positie zal spelen. Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld. Het is een kwestie van een kans krijgen. Die heb ik nu gekregen en daar ben ik blij mee’, zegt hij bij de NOS.

Praat Mee!