Statistieken tegen Ghana in voordeel Oranje

Niets duidt erop dat het Nederlands elftal zaterdagavond gaat falen in de oefenwedstrijd tegen Ghana. Oranje speelde in de gehele voetbalgeschiedenis twee keer tegen de WK-ganger. Wij, van Onze11, pakken de statistieken er even bij.

De eerste interland tegen het West-Afrikaanse land werd gespeeld op 13 oktober 1998. Oranje, destijds onder leiding van Guus Huddink, speelde met 0-0 gelijk in de GelreDome. Leuk feitje: het stadion was nét gebouwd. Het was de tweede interland die Nederland speelde in de nieuwe thuisbasis van Vitesse. De eerste wedstrijd van de nationale ploeg die in het stadion werd afgewerkt was tegen Kameroen. Die wedstrijd eindigde toevallig óók in een doelpuntloze remise.

Op 1 juni 2010 speelde Oranje voor de tweede keer tegen het Ghanees voetbalelftal. Met Bert van Marwijk aan het roer won het Nederlands elftal overtuigend met 4-1. Vier verschillende doelpuntenmakers aan de kant van Oranje. Dirk Kuijt (1-0), Rafael van der Vaart (2-0), Wesley Sneijder (3-0) en Robin van Persie (4-0) waren de namen op het scorebord. Een mooi rijtje met spelers die wellicht de kans van bondscoach Louis van Gaal krijgen om weer te scoren tegen de Ghanezen. Asamoah Gyan maakte de eretreffer voor zijn moederland. De aanvaller van het Arabische Al Ain FC zit wederom bij de WK-selectie en zal ongetwijfeld weer willen scoren tegen Nederland. De 74-voudig international is met 39 doelpunten de topscoorder in de huidige selectie van Ghana.

Beide wedstrijden waren oefenwedstrijden. Om 20:30 uur speelt Oranje tegen Ghana zijn tweede oefenwedstrijd. Als we de statistieken mogen geloven hoeven de mannen van Louis van Gaal niet bang te worden van Ghana. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!