Van Gastel: ‘Had selectie Kongolo niet verwacht’

Feyenoord is hofleverancier van het Nederlands elftal. De Rotterdammers leveren liefst vijf spelers van Oranje, waaronder Terence Kongolo. Assistent-trainer van Feyenoord, Jean-Paul van Gastel, had die naam niet verwacht op het lijstje van bondscoach Louis van Gaal.

Van Gastel had zijn geld op Patrick van Aanholt gezet, maar die werd niet geselecteerd. Volgens de assistent-trainer is er voor Kongolo gekozen, omdat er veel Feyenoorders in de rest van de selectie zitten. ‘In totaal zitten er negen spelers in de selectie die Feyenoord heeft opgeleid. De academy verdient dan ook een grote pluim’, zegt Van Gastel tegen RTV Rijnmond.

Ondanks de tevredenheid over het aantal spelers afkomstig van Feyenoord, denkt de assistent-trainer niet dat Oranje naar behoren zal presteren in Brazilië. ‘De systeemwijziging zal de kansen wel verhogen, maar de huidige leeftijd van het team is erg jong. Vaak zie je dat oudere teams het ver schoppen. Deze jonge selectie is wel een voordeel voor volgende toernooien, want nu kunnen ze ervaren opdoen. Al met al denk ik dat Oranje niet erg ver komt’, denkt hij. (Foto: ProShots)

Praat Mee!