Oranje verslaat Ghana in oefenduel

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond in de oefenwedstrijd tegen Ghana een nipte overwinning geboekt. Robin van Persie zorgde in een uitverkochte Rotterdamse Kuip al na vier minuten voor de enige treffer van de wedstrijd.

Oranje, dat tegen Ghana voor het eerst in het beoogde basiselftal voor het WK startte, begon voortvarend aan de wedstrijd. Robin van Persie tekende al na vijf minuten voor de openingstreffer, na goed voorbereidend werk van Arjen Robben en Wesley Sneijder.

Na die snelle treffer leek Nederland op weg naar meer treffers, maar met name Robben faalde in de afwerking. De speler van Bayern München kreeg van de opgekomen backs Daley Blind en Daryl Janmaat opgelegde kansen om te scoren, maar de vleugelaanvaller kreeg de bal niet achter de Ghanese doelman Adam Kwarasey.

Toen de Nederlandse aanvalsstorm was gaan liggen konden de Afrikanen, net als Oranje deelnemer aan het WK in Brazilië, vrij makkelijk meekomen in het lage tempo dat het Nederlands elftal hanteerde. De centrale verdedigers Ron Vlaar, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi leken moeite te hebben om middenvelders Nigel de Jong en Janmaat te vinden. Nederland werd dan ook vooral gevaarlijk in de omschakeling via Sneijder.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Nederland probeerde te voetballen, maar kon de defensie van de fysiek sterke Afrikanen niet doorbreken. Robben was met een vrije trap nog dichtbij een tweede Nederlandse treffer, maar het massaal toegestroomde publiek kreeg uiteindelijk niet waar het op hoopte.

Scoreverloop:

‘5 | Van Persie (1-0)

Opstellingen:

Oranje: Jasper Cilessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno martins Indi, Daley Blind, Jonathan de Guzman, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie

Ghana: Kwarasey, Inkoom, Akaminko, Sumaila, Schlupp, Rabiu, Adomah, Essien, Atsu ,Asamoah, Jordan, Ayew

 

Bijzonderheden:

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!