Slagveld: vier spelers missen WK met zware blessures

Vier spelers hebben zaterdagavond een zware blessure opgelopen richting het WK. Meerdere oefenduels die werden gespeeld leverden uiteindelijk een waar slagveld op. Italië, Mexico, Ecuador en Ghana moet hun wonden likken. 

Riccardo Montolivo was de eerste die het WK zag vervliegen. De middenvelder incasseerde tegen Ierland al vroeg een tackle en bleek na onderzoek zijn scheenbeen te hebben gebroken. De gewaardeerde kracht van AC Milan gaat snel onder het mes en kan het WK in Brazilië zodoende vergeten.

Ook Luis Montes zal niet meedoen als zijn Mexico zijn poulewedstrijden speelt tegen Brazilië, Kroatië en Kameroen. De middenvelder kwam zaterdag heel hard in botsing met Ecuador-middenvelder Segunda Castillo. Montes liep een scheenbreuk op, Castillo werd gewisseld lijkt flinke schade aan de kruisband te hebben.

Bij Nederland – Ghana (1-0) sloeg het noodlot toe voor Ghanees Jerry Akaminko. De verdediger kwam na een duel met Jeremain Lens verkeerd neer en klapte zijn enkel dubbel. Hij werd meteen per brancard van het veld gedragen en nader onderzoek bevestigde wat al werd gevreesd: Akaminko moet onder het mes en staat drie maanden buitenspel.

Het viertal mist sowieso het WK, de Griek Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund) moet daarvoor vrezen. In het oefenduel met Portugal overstrekte hij zijn knie en de komende dagen moeten uitwijzen over de verdediger met zijn land kan meedoen op het WK. (foto: Wikimedia Commons)

Praat Mee!