Realistische KNVB-directeur hoopt vurig op stunt in Brazilië

Bert van Oostveen droomt met de KNVB van de wereldtitel in Brazilië. De KNVB-directeur weet echter ook dat de poulefase lastig wordt en dus houdt de voetbalbond met alle scenario’s rekening. De beker in Rio is vooralsnog ver weg. 

‘De voetballiefhebber in mij zegt natuurlijk dat we wereldkampioen willen worden. Tegelijkertijd overheerst er wel realisme’, stelt Van Oostveen duidelijk in gesprek met NU Sport. ‘De beleidsdoelstelling is duidelijk, maar dit toernooi gaan we van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We zitten in een lastige poule en komen daarna mogelijk gastland Brazilië tegen. Het is geen makkelijke weg richting Rio. Het is een weg met veel obstakels en die moeten we één voor één nemen. Dan zullen we wel zien waar het schip strandt.’

EK-doelstelling 2016
Ook gaat Van Oostveen nog even kort in op de doelstelling voor het EK 2016 in Frankrijk. De KNVB zette lager in met een plek bij de top 8. ‘Ik weet niet of die doelstelling voorzichtig is, het is eerder realistisch en alsnog stevig hoor. Structureel top acht is nogal wat, dat is een plaats of zeven verwijderd van waar we nu staan. Het betekent dus wel dat we moeten gaan presteren.’ (foto: Twitter)

Praat Mee!