Hackersgroepering Anonymous wil WK-sponsoren pakken

Verschillende WK-sponsoren houden hun hart vast. Hackersgroepering Anonymous wil tijdens het WK  sites gaan aanvallen. De beruchte organisatie op het web lijkt zich te scharen achter actievoerders die het WK niet in Brazilië willen hebben. 

In het verleden hackte Anonymous al vaker sites met een achterliggende boodschap. Zo werd er in maart een aanval gepland om het internet bij grote bedrijven tijdelijk plat te leggen. ‘Om Wallstreet, onze onverantwoordelijke leiders, en de geliefde bankiers die de wereld verhongeren voor hun eigen egoïstische behoeften, zal Anonymous zaterdag 31 maart het internet afsluiten’, schreef het toen.

Wat precies de achterliggende gedachte is achter een aanval op WK-sponsoren is onduidelijk, maar Reuters meldt dat bijvoorbeeld Adidas, Emirates Airlines, Coca-Cola en Budweiser hun websites beter beveiligen. De geplande aanval is nieuwe onrust in een rij van incidenten die oneindig begint te worden. Protesten, demonstraties, gevechten, aanvallen, doden… Het WK in Brazilië kende tot nu toe een verre van vlekkeloze voorbereiding. (foto: Wikimedia Commons)

Praat Mee!