Vlaar en De Guzman trots op selectie: ‘Wereldkampioen worden’

Ron Vlaar en Jonathan de Guzman zijn blij dat ze bij de definitieve selectie van Oranje zitten. Voor Vlaar was dat wel een zekerheidje, voor De Guzman is het een mooie beloning. Laatstgenoemde is echter niet voorzichtig in zijn doelen. De Guzman wil wereldkampioen worden in Brazilië. 

‘Ik ga erheen om kampioen te worden. Het is geen gemakkelijke taak, maar je moet er niet vanuit gaan dat je snel naar huis moet. We hebben een goed elftal’, stelt De Guzman in gesprek met Novum. De controleur stond zaterdagavond in de basis naast Nigel de Jong, die lovend is over hem. ‘Hij heeft zich de afgelopen jaren niet voor niets bewezen bij Swansea City. Hij past zich goed aan en komt hier om zijn werk te doen. Het is geen jongen met een grote bek.’

Ook lovend is Vlaar, maar dan meer om het feit dat hij dit keer als basisklant naar het WK gaat. De verdediger was er ook in 2010 bij in Zuid-Afrika. ‘Een mooi moment voor mij, hier heb ik twee jaar naartoe geleefd. Alleen moeten we nu gelijk doorschakelen. Ik ben trots, maar er moet wel gevoetbald worden. In 2010 was een andere situatie. Dat was mijn eerste jaar na mijn blessureleed, ik zag dat als een bonus. Toen moest ik niet perse, dat was nu wel anders.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!