KNVB bezorgd over niveau Nederlands voetbal

De KNVB maakt zich zorgen over het dalende niveau van zowel de Eredivisie als het Nederlands elftal. ‘Het gat tussen de Eredivisie en het internationale voetbal is groot en wordt steeds groter. Dat zie je met het Nederlands elftal ook een beetje gebeuren.

Waar het Nederlands elftal in 2011 nog bovenaan de FIFA wereldranglijst stond, staat dat nu op een schamele vijftiende plaats. De KNVB ziet daarom graag veranderingen in het voetbal. ‘Wij zullen daar het voortouw in nemen. Het is zaak om nu te definiëren welke kant we de komende jaren met het voetballen op willen. Dat betekent dat we straks in het najaar een grote conferentie gaan beleggen met diverse experts.’

De doelstelling voor het aankomende WK is het behoren tot de beste vier landen. Na dit wereldkampioenschap zal de doelstelling worden aangepast naar het behoren tot de beste acht landen. ‘De voetballiefhebber in mij zegt natuurlijk dat we wereldkampioen willen worden. Tegelijkertijd overheerst er wel realisme’, spreekt van Oostveen tegenover Nu.nl. (Foto: ProShots)

Praat Mee!