Martins Indi: ‘Lekker om de nul te houden’

Zaterdagavond speelde het Nederlands Elftal een oefenduel tegen Ghana. De mannen van bondscoach Louis van Gaal wonnen met 1-0 van de WK-ganger en hielden het dus droog achterin. ‘Het is als verdediger lekker om de nul te houden’, zei Bruno Martins Indi na de wedstrijd tegen Rijnmond TV.

‘Ik vind wel dat we in balbezit beter moeten gaan voetballen. Daarmee bedoel ik ook mezelf, maar uiteindelijk word je als verdediger beoordeeld op je verdedigende taken. Daar focus ik me ook het meest op. Die focus is heel belangrijk in aanloop naar het WK’, zei de centrale verdediger.

De vijftienvoudig international vond de tactiek van Oranje provocerend. ‘We lieten ons een beetje zakken. Dan moet je niet op andere posities gaan lopen. Je moet wachten op de kansen die je gaat krijgen en ik denk dat we dat goed hebben gedaan. Soms moesten we wel zorgvuldiger zijn in de eindpass en het afronden, maar we hebben de nul gehouden en dat geeft vertrouwen.’

‘We hebben een erg jong team. Dus het is logisch dat we niet zo veel ervaring hebben. Wij, de onervaren spelers, moeten in dienst van de ervaren spelers spelen’, doelde hij op de zogenaamde Gouden Driehoek van Oranje; Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder. ‘Je moet van je eigen kwaliteiten uit gaan. Als iedereen doet wat hij moet doen dan zie je dat je misschien soms even wat te kort komt, maar vaak ook niet. Dat realiseert elke speler zich’, aldus Martins Indi. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!