‘Met dit systeem kwam er geen muisje door’

Aan de tafel van Studio Voetbal was men enthousiast over de uitvoering van het nieuwe systeem van Oranje in de oefenwedstrijd tegen Ghana. De heren vonden een terugkeer naar het vertrouwde 1-4-3-3 dan ook niet aan te raden. 

De analisten waren ook te spreken over het middenveld: ‘De Guzman was goed. Die gaat normaal gesproken spelen op de WK. Hij kan nog meer in de box komen, maar hij koos er nu duidelijk voor de controle te behouden met Nigel de Jong’, aldus Pierre van Hooijdonk. Ronald de Boer was het hiermee eens: ‘Clasie ging tegen Ecuador een beetje ten onder in het fysieke geweld, dat gold niet voor De Guzman en de Jong. En die Ghanezen zijn ook geen kleine jongens.’

Volgens de heren analisten hangt er veel af van de vorm van de ‘Grote Twee’: ‘Je moet hopen op Van Persie en Robben. Als het goed staat achterin en die twee doen het goed, dan kunnen we iedereen verrassen hoor’, aldus van Hooijdonk. Vooral Waterreus kon zich in dat scenario vinden: ‘Die poule moeten we door, dat zijn we aan onze stand verplicht. Zo bang hoeven we ook weer niet te zijn voor Chili.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!