Duitsland in eigen huis niet langs Kameroen

VIDEO | Duitsland heeft tegen Kameroen een slechte repetitie voor het aankomend WK in Brazilië gekend. Onze oosterburen kwamen in eigen land niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de ploeg van sterspeler Samuel Eto’o.

Zoals het een sterspeler betaamt, opende Eto’o na ruim een uur spelen de score. De Chelsea-spits liet de verdediging van Duitsland er als F-pupillen uitzien en tikte knap binnen. De vedette vierde het doelpunt in stijl bij de cornervlag (zie onder bericht). Duitsland raakte niet ernstig onder de indruk van de dadendrang van de Afrikanen. Binnen tien minuten na de openingsgoal van Eto’o stond de ploeg van bondscoach Joachim Löw opeens op voorsprong.

Eerst was het Thomas Müller die binnen kon koppen, niet veel later was het André Schürrle, ook al Chelsea die de Duitsers op voorsprong bracht. Toch zouden de Germanen er niet met de winst vandoor gaan. Eric Maxim Choupo-Moting maakte in de slotfase nog gelijk, waarna oud-Ajacied Eyong Enoh nog de 2-3 op de voeten had. Zo ver kwam het niet, maar het gelijkspel zal voor de topfavoriet voor de eindwinst in Brazilië genoeg stof tot nadenken betekenen. (Foto: Pro Shots)

Eto’o is een eindbaas:

Praat Mee!