Janmaat: ‘Ik was mezelf niet’

Daryl Janmaat heeft inmiddels vijftien caps achter zijn naam staan en lijkt de onbetwiste rechtsback van Oranje te worden op het WK. Onder bondscoach Louis van Gaal maakte de back op 7 september 2012 zijn debuut. Dat liep niet zoals hij had gewild. ‘Ik was mezelf niet’, vertelt de Feyenoorder in de nieuwste editie van Feyenoord Magazine.

‘Waar dat aan lag? Ik dacht te veel na tijdens die wedstrijd. Ik weet van mezelf dat het fout gaat wanneer ik dat doe’, legt de nummer zeven uit. Ik wilde mezelf herpakken en de nieuwe kans van Van Gaal met beide handen aangrijpen. Dat is gelukt en inmiddels voel ik mezelf een volwaardig international. De afgelopen maanden ben ik altijd opgeroepen en heb ik over het algemeen goed gespeeld, dus ik rekende erop dat ik mee zou gaan naar het WK in Brazilië.’

Ondanks zijn vele basisplaatsen de laatste tijd blijft Janmaat bescheiden. ‘Onder Van Gaal is niemand zeker van zijn plek. Ik laat het op me afkomen. Vier jaar geleden keek ik vanaf het strand op Curaçao toe hoe Oranje de finale haalde, nu sta ik zélf op het WK. Een beloning voor mijn ontwikkeling.’ (Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!