Falcao zet streep door WK: ‘Meest verstandige beslissing’

Radamel Falcao is niet van de partij in Brazilië deze zomer. Bij de bekendmaking van de definitieve selectie van Colombia ontbrak de naam van de superster. Falcao besloot uiteindelijk zelf om een streep te zetten door het toernooi. Colombia baalt. 

‘Vandaag voel ik me fysiek prima in orde, maar ik weet niet zeker of het slim is om te spelen op het WK. Dit is denk ik de meest verstandige beslissing die ik kan nemen’, legde Falcao maandagavond uit aan de toegestroomde pers. De spits scheurde enkele maanden geleden zijn kruisband af, maar door een snel herstel leek een WK niet uitgesloten. Dat is nu dus wel het geval.

Colombia moet het daardoor stellen zonder zijn grote ster. In de definitieve selectie zit met Santiago Arias één speler uit de Eredivisie. In Brazilië speelt het Zuid-Amerikaanse land tegen Griekenland Ivoorkust en Japan.

Definitieve selectie:
Doel: David Ospina (Olympique Nice), Faryd Mondragon (Deportivo Cali), Camilo Vargas (Santa Fe).

Defensie: Mario Yepes (Atalanta), Cristian Zapata (AC Milan), Eder Alvarez Balanta (River Plate), Santiago Arias (PSV), Juan Camilo Zuniga (Napoli), Pablo Armero (West Ham United).

Middenveld: Carlos Sanchez (Elche), Fredy Guarín (Internazionale), Abel Aguilar (Toulouse), Elkin Soto (FSV Mainz 05), Aldo Leao Ramirez (Morelia), Juan Fernando Quintero (FC Porto), Victor Ibarbo (Cagliari), James Rodriguez (AS Monaco), Macnelly Torres (Al Shabab), Juan Guillermo Cuadrado (Fiorentina), Alexander Mejia (Nacional).

Aanval: Carlos Bacca (Sevilla), Adrián Ramos (Borussia Dortmund) en Teofilo Gutierrez (River Plate). (foto: pro Shots)

Praat Mee!