Promes baalt geen moment: ‘Simpelweg mijn tijd nog niet’

Quincy Promes vindt het geen probleem dat hij er deze zomer niet bij is in Brazilië. De buitenspeler van FC Twente mocht twee weken hopen op een WK-ticket, maar bij de laatste schifting viel hij af. Ondanks dat kijkt hij terug op een nuttige trainingsstage. 

‘Ik heb er alles aan gedaan. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, ik was er immers heel dichtbij om mee te gaan naar Brazilië. Maar als je realistisch bent, dan weet je dat de bondscoach genoeg kwaliteit heeft voorin. Dan moeten er jongens afvallen’, zegt Promes in De Telegraaf. ‘Het WK ga ik ook zeker kijken op televisie. Ik ga de jongens toejuichen als supporter.’

De aanvaller vervolgt: ‘Ik heb een eerlijke kans gehad. In maart mocht ik met het Nederlands elftal mee naar Frankrijk en heb ik mijn debuut gemaakt. Daarnaast heb ik mezelf kunnen bewijzen tijdens de trainingsstage in Hoenderloo. Het is simpelweg mijn tijd nog niet. Van Gaal zei dat hij heel tevreden was over mijn prestaties en dat ik het hem moeilijk heb gemaakt. Mijn spel tegen Schotland heeft hij zeker mee laten wegen in zijn beslissing. Hij zei dat ik het heel goed heb gedaan. Er is echter veel concurrentie voorin.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!