Messi had informeel contact met Spanje

Lionel Messi is geboren in Argentinië maar verhuisde al vroeg naar Spanje om voor FC Barcelona te spelen. Hij speelde nooit in de Argentijnse competitie en bracht de Argentijnse nationale voetbalploeg nooit een hoofdprijs. Dit is hem in zijn vaderland op kritiek komen te staan en dat doet Messi pijn. ‘Het heeft me geraakt.’

‘Ik heb alle commentaren gelezen: dat ik geen passie zou hebben voor het nationale team, het volkslied niet meezong en geen gevoel bij het shirt heb. Velen hebben mij inheus bejegend’, laat De Vlo weten aan de Spaanse krant Marca.

Omdat Messi op vroege leeftijd naar Spanje verhuisde, had de superster ook de mogelijkheid om voor Spanje uit te komen. ‘Er zijn informele contacten geweest, maar ik wilde altijd voor Argentinië voetballen. Argentinië is mijn land, mijn familie en mijn manier van uitdrukken. Ik zou al mijn records willen inleveren in ruil om mijn land gelukkig te maken’, zegt de sterspeler van FC Barcelona lovend over zijn vaderland.

Aankomend WK gaat de 26-jarige Argentijn proberen om de eerste wereldtitel sinds 1986 in de wacht te slepen. Als dat gebeurt, treed hij pas echt in de voetsporen van Diego Armando Maradona. Pluisje leidde Argentinië in 1986 eigenhandig naar het voorlopig laatste WK-succes. Argentinië speelt zijn openingswedstrijd van het WK tegen Bosnië Herzegovina en zit voor de rest in de poule met Nigeria en Iran. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!