Jong Oranje na rust gemakkelijk langs Luxemburg

Jong Oranje heeft dinsdag goede zaken gedaan in de kwalificatie voor het EK. De beloften van het Nederlands elftal kwamen pas na rust op stoom, maar waren duidelijk een maatje te groot voor de leeftijdsgenoten uit Luxemburg. Luc Castaignos en Quincy Promes (2x) tekenden voor de Nederlandse treffers.

De eerste helft had Jong Oranje de grootste moeite om tot kansen te komen tegen het stug verdedigende Luxemburg. Het enige echte wapenfeit bleek van Nathan Aké. De Chelsea-speler raakte tot twee keer toe de lat maar wist niet tot scoren te komen.

Na de thee kwam de Oranje motor pas op gang en zodoende werd er tien minuten na rust gescoord door Castaignos. De spits van FC Twente liep weg vanuit de Luxemburgse verdediging en schoot knap binnen met een puntertje. Nog geen twee minuten later werd de marge door Promes verdubbeld, na een prachtige aanval van Castaignos.

Het eerste echte wapenfeit van de bezoekers betekende gelijk een doelpunt. Na een verdedigende fout van Aké schoot Borges de 2-1 binnen. Maar ook aan de andere kant bleven er blunders gemaakt worden. De goalie van Luxemburg schoot een belabberde uittrap recht in de voeten van Promes, die voor zijn tweede van de avond tekende, 3-1.

Oranje bleef aandringen en kwam nog dichtbij de 4-1, dankzij Castaignos, maar de spits werd terecht teruggefloten wegens buitenspel. Zodoende bleef de 3-1 stand op het bord staan en doet Oranje goede zaken in de kwalificatie voor het EK.

Scoreverloop:

55. Castaignos 1-0
57. Promes 2-0
59. Borges 2-1
61. Promes 3-1

Opstellingen:

Opstelling Jong Oranje: Hahn, Te Wierik, Van Beek, Rekik, Aké, Ebecilio (73. Ziyech), Vilhena, Van Ginkel (86. Maher), Promes, Castaignos, Boëtius (64. John).

Opstelling Jong Luxemburg: Frising, Todorovic, Da Graca Dias, Agovic, Delgado, Pereira, Mastrangelo, Borges, Lascak, Luisi, Mersch.

Bijzonderheden:

Praat live mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: ProShots)

Praat Mee!